Ads Area

Kerala Police Forensic - Scientific officer - Physics model questions - Set 9

Kerala Police Forensic - Scientific officer - Physics model questions - Set 9

241. The smallest unit in computer memory:

(a) Byte (b) Bit

(c) Megabyte (d) Gigabyte

Answer: (b)


242. Sound does not pass through:

(a) Solid (b) Liquid

(c) Vacuum (d) None of these

Answer: (c)


243. India launched its first rocket in:

(a) 1960 (b) 1961

(c) 1962 (d) 1963

Answer: (d)


244. TERLS (Thumba Equatorial Rocket Launching Station) is dedicated to (1968):

(a) SAARC (b) NAM

(c) UNO (d) G-8

Answer: (c)


245. What is known as the king of inventions?

(a) Steam engine (b) Car

(c) Atom Bomb (d) Nuclear fission

Answer: (a)


246. The first to state that the earth revolves around the sun:

(a) Ptolemy (b) Galileo

(c) Kepler (d) Copernicus

Answer: (d)


247. ‘Megabytes’ is the unit for measuring which of the following:

(a) Intensity of earthquake

(b) Memory capacity of a computer

(c) Intensity of wavelength

(d) None of these

Answer: (b)


248. To determine the age of fossils ...... is used:

(a) Carbon dating (b) DNA test

(c) Superimposing (d) None of these

Answer: (a)


249. Amount of water in the atmosphere is known as:

(a) Density (b) Gravity

(c) Humidity (d) Humus

Answer: (c)


250. An instrument that does the function of the human brain?

(a) Radar (b) Computer

(c) Radio (d) Television

Answer: (b)


Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

ശ്രദ്ധിക്കുക : നിങ്ങൾ കുവൈത്ത് പ്രവാസി ആണെങ്കിൽ, ബൂസ്റ്റർ ഡോസ് ഉടൻ എടുക്കുക. ഓൺലൈനായി എങ്ങനെ രജിസ്റ്റർ ചെയ്യണം എന്ന് ഇവിടെ വിശദീകരിക്കുന്നു