Ads Area

Kerala PSC Police Forensic - Scientific officer - Biology model questions - Set 5

Kerala PSC Police Forensic - Scientific officer - Biology model questions - Set 5

 

131 Pulse polio program is for children under the following age group

Answer: 5 years


133. Which is the most abundant element found in an animal cell?

Answer: Oxygen


134. World cancer day is observed on –

Answer: February 4


135.The main function of vitamin C –

Answer: provide immunity 


136. Which animal has the milk with the highest fat content?

Answer: Rabbit


137. The horn of Rhinoceros is the modification of:

Answer: Hair



138. Which animal has the largest ear?

Answer:  Elephant


139. Which animal is known as ‘ship of the desert’?

Answer: Camel


140. Which animal makes the loudest sound?

Answer:  Blue Whale


141. Which has the largest mouth among the vertebrates in the land?

 Answer: Hippopotamus


142. Which mammal has the fastest heartbeat rate?

Answer: Blue Whale


143. The animals live by eating bamboo leaves only:

Answer:  Panda


144.The first animal to up in space:

Answer: Dog



145.The mammal that makes the longest migration:

Answer: Grey Whale


146. The only creatures that have flaps around their ears.

Answer:  Mammals


147....... is caused by increasing the length of the eyeball:

Answer: Myopia


148. The eardrum is also known as:

Answer: Tympanum


149. The human ear can generally hear sounds with frequencies between 20 Hz and ......Hz.

Answer: 20000


150. Hypermetropia is otherwise known as:

Answer: Farsightedness


151.In which part of the eye, image is formed?

Answer: Retina



152.The land animal that produces the largest amount of milk:

 Answer: Elephant


153.The largest among the cattle family:

Answer:  Wild Boar


154.The largest carnivorous animal:

Answer: Sperm Whale


155.The largest mammal in the land: African

Answer: Elephant 


156.The loudest land animal:

Answer: Howler monkey


157.The mammal that can hear the highest frequency:

Answer: Bat


158.The number of teeth of an elephant:

Answer: 4


159.The only animal in a cat family that is a social animal:

Answer:  Lion



160.The strongest mammal:

Answer:  Elephant


161.The symbol of the World Wild Life Fund:

Answer:  Panda


162. Which animal has a layer of fat in its body called ‘Blubber’?

Answer: Blue Whale


163. Myopia can be rectified by:

Answer: Concave lens


164. The condition in which the elasticity of the eye lens reduces due to ageing is known as:

Answer:  Presbyopia


165. The defect due to the lens of the eye became opaque:

Answer: Cataract

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

Join Whatsapp group